Жените предпочитат червеното вино

Според проучване, проведено от март до април във Франция, Великобритания, Германия, САЩ и Хонконг, в което са били включени повече от 10 500 жени. Повечето от тях предпочитат червено вино, бяло, розе и бира.

Резултатите от това проучване като цяло потвърждават данните от неотдавнашно изследване, направено от испанската организация Spanish Observatory of Wine Market (OEMV), според което шест от десет жени пият червено вино веднъж седмично, и и го предпочитат пред бялото, розовото и бирата.

Това международно проучва противно на общоприетото схващане показва, че жените обикновено пият бяло и червено вино (51,1% – червено, 26,4% – бяло). Червеното вино е особено популярно сред жените над 46 години (58%). Нарастваща популярност има розовото вино, за което са гласували 16% от анкетираните. Сред потребителките на розе водещо място заемат французойките (18,1%) и това е напълно в реда на нещата, като се има предвид, че Франция е на първо място сред потребителите на розе в света. Проучването също така отбелязва, че 58% от жените са много добре запознати с вината и не отстъпват на мъжете.

Направеното проучване на OEMV разкри, че по-голямата част от испанките предпочитат да пият вино с различни ястия и когато са далеч от дома с приятели. Данните наистина потвърждават, че напоследък жените консумират все повече вино. Според проучване на Datavin в Мадрид, Барселона, Билбао, Валенсия и Севиля, всяка втора жена е убедена, че умерената консумация на вино е полезна за здравето.